APATHEIA thuiscoaching

Life coaching/ ADHD coaching/ Gezinscoaching Relatiecoaching/ Counseling/ Creatieve therapie 

Contact

Bel (binnen Nederland) 06 82 18 73 97

Mail: info@apatheia- thuiscoaching

regio Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan den Lek en Lekkerkerk.

 

Apatheia ( spreekt uit als: aapaateija), is vooral bekend van aanhangers van de Stoa. Zij streefden naar een gemoedstoestand die volkomen onaangedaan was. Emotieloos. Vandaar ook de termen stoïcijns en apathisch.

Aan het begin van de huidige jaartelling werd apatheia, door de zogeheten woestijnvaders, gebruikt als streven naar innerlijk evenwicht. Zij leefden in, min of meer, zelfvoorzienende gemeenschappen. Zij verleenden onderdak en hulp aan iedereen die daarom vroeg, ongeacht afkomst, kleur, levensovertuiging of cultuur. Vanuit deze rustige en gestructureerde omgeving konden mensen op adem komen en daarna weer gesterkt hun weg gaan. De gedachte erachter is dat in elk mens een ruimte is die door niets of niemand kan worden verstoord. De uitdaging is om voortdurend  te leven vanuit die gelukkige ruimte. 

In deze ruimte zijn gedachten en gevoel in balans. Dat kun je ervaren als rust en vertrouwen in jezelf. Wij, van Apatheia-thuiscoaching, vinden hier ook onze inspiratie.

Vraag vrijblijvend om informatie of om een intake. De intake is gratis en verplicht tot niets. Als u contact met ons opneemt ontvangt u van ons informatie over tarieven en trajecten en vergoedingen.